Ga naar pagina

 
24-8-2011 Pagina 21 
Manuels Opleidingen: een begrip in Veenendaal
VEENENDAAL - Everdien Verhoef-Manuels startte ruim zes jaar geleden, na jarenlange ervaring in het lesgeven, haar eigen opleidingsinstituut. Ze geeft administratieve opleidingen. ,,Lesgeven is een prachtig vak”, aldus Everdien. ,,Belangrijk vind ik het directe contact met de cursisten. Individuele aandacht zorgt ervoor dat cursisten enthousiaster zijn en makkelijker de geboden stof opnemen. Mijn persoonlijke begeleiding heeft tot bijzonder goede resultaten geleid.”

Ze besloot de administratieve opleidingen te richten op de examens van de Associatie. De Associatie voor praktijkexamens is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. De bekendheid van de uitgegeven diploma’s is van grote waarde, zegt Verhoef. ,,Sla de vacatures er maar op na. Een PDB of MBA diploma wordt voor veel administratieve functies gevraagd. Een aantal cursisten is het gelukt om tijdens de opleiding BKB al een baan te vinden. Het noemen van de eindtermen BKB was al voldoende.”

De achtergrond van de cursisten is zeer divers. Cursisten komen soms binnen na jarenlang niet meer gestudeerd te hebben. ,,De eerste lessen en zeker het doen van examen is dan spannend. Maar na BKB/BKC groeit het zelftrouwen en de meesten gaan dan door met PDB. Een groot aantal krijgt de smaak te pakken en vervolgt zelfs met MBA.”

Voor Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC) is een specifieke vooropleiding niet nodig. Bij BKB/BKC worden de beginselen van het boekhouden behandeld. Everdien: ,,De opleiding geeft antwoord op vragen als: Hoe handel je bij veranderingen in bezittingen, schulden, kosten en opbrengsten? Op welke wijze leg je dit systematisch en geautomatiseerd vast? Hoe bereken je een kostprijs en hoe ga je om met Excel?” Met het diploma BKB/BKC kun je in kleine organisaties zelfstandig de boekhouding voeren.

Voor het voeren van administraties in middelgrote organisaties is inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen binnen organisaties belangrijk. ,,Deze onderwerpen komen aan bod in de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden. Hiermee is PDB voor velen het begin van een succesvolle carrière in het bedrijfsleven.”

,,De administratieve spil in een bedrijf is vaak een MBA’er. Het diploma Moderne Bedrijfsadministratie biedt tal van interessante functies in de financieel-administratieve sector”, besluit Everdien Verhoef-Manuels.

Ook belangstelling voor één van de opleidingen? Manuels Opleidingen houdt op donderdag 1 september een open inloopavond, tussen 19.00-21.00 uur in Zalencentrum de Goede Reede, Vondellaan 2 in Veenendaal. Er is ruimte om vragen te stellen, het cursusmateriaal inzien, cursisten te spreken en kennis te maken met de docente. Meer informatie is ook te vinden op haar website www.manuels.nl en via telefoonnummer 0318-650360.Everdien Verhoef-Manuels: ,,Lesgeven is een prachtig vak.”

 

Vergroot Foto

Everdien Verhoef-Manuels: ,,Lesgeven is een prachtig vak.”

 
Naar Pag 21
Vorig Art
Volgend Art
Print Pagina