Ga naar pagina

 
12-1-2011 Pagina 33 
Administratieve opleidingen bij Manuels

VEENENDAAL - Manuels Opleidingen, een particulier opleidingsinstituut in Veenendaal, is ruim vijf jaar geleden opgericht door Everdien Verhoef-Manuels. Everdien runt haar eigen toko met veel enthousiasme alleen. Ze geeft de administratieve opleidingen BKB, BKC, PDB en MBA. Via Manuels Opleidingen hebben al honderden cursisten hun diploma gehaald. ,,Daarmee is Manuels opleidingen in Veenendaal een begrip”, zegt ze.

,,Cursisten hebben soms jarenlang niet meer gestudeerd. De eerste lessen en zeker het doen van examen zorgt voor spanning. Maar wanneer er een positieve uitslag is, groeit hun zelfvertrouwen. De meesten gaan dan ook door met de vervolgopleiding.”

Opvallend is het aantal jongeren dat een opleiding volgt. ,,Na het behalen van hun vmbo, havo of vwo diploma gaan ze werken en studeren daarnaast in de avonduren. Ook komen er cursisten die voor hun eigen bedrijf de boekhouding willen doen. Daarnaast zijn er cursisten die hogerop willen, zich omscholen of de kans benutten met het veelgevraagde diploma een leuke baan te vinden. Al met al dus een zeer divers publiek. De leeftijd varieert van 17 tot 55 jaar. Misschien dat de sfeer in de les daarom zo goed is?”

,,Cursisten die de opleiding soms moeilijk vinden en dan uiteindelijk door hun inzet en motivatie de stof gaan begrijpen, dat geeft een kick. Wanneer de cursisten de kolommenbalans kloppend hebben zie je de voldoening. Boekhouden is ook zo’n mooi vak, alles moet altijd in evenwicht zijn.”

Het volgen van een opleiding vraagt veel inzet van de cursist. Daarom is het volgens Everdien belangrijk het opleidingsinstituut zorgvuldig te kiezen. ,,Manuels Opleidingen houdt de groepen bewust klein.” Hierdoor kan ze gericht en individueel aan iedere cursist aandacht geven. Er wordt met veel oefenmateriaal en samenvattingen gewerkt en ook aan examentraining wordt veel tijd besteed.

,,Administratie is toch een zaak van doen”, aldus Everdien. ,,Door veel oefenen op het uiteindelijke examenniveau kunnen we een mooi slagingspercentage bereiken.Een optimale voorbereiding dus voor examens die landelijk worden afgenomen door de Associatie voor Praktijkexamens. De diploma’s zijn in het bedrijfsleven bekend en worden veel gevraagd.”

,,Kortom, opleidingen met veel toekomstperspectief. Zeer de moeite waard om te halen”, besluit Everdien. Wil je meer weten over de inhoud en niveau van de opleidingen? Neem dan contact op met de docente Everdien Verhoef-Manuels (0318-650360), kijk op www.manuels.nl of bezoek de open inloopavond donderdag 20 januari tussen 19.00 en 21.00uur aan de Vondellaan 2 in Veenendaal.Everdien Verhoef-Manuels: ,,Het zijn opleidingen met veel toekomstperspectief.”

 

Vergroot Foto

Everdien Verhoef-Manuels: ,,Het zijn opleidingen met veel toekomstperspectief.”

 
Naar Pag 33
Vorig Art
Volgend Art
Print Pagina