Ga naar pagina

 
15-9-2010 Pagina 11 
Twee Amersfoortsen genomineerd

AMERSFOORT - Na het succes van de afgelopen drie jaar, maakt zorgverzekeraar IZZ vandaag voor de vierde keer de nominaties bekend voor de Mooi Mens Verkiezing 2010, dé verkiezing om zorgmedewerkers zelf in het middelpunt te zetten. Drie van de genomineerden komen uit de provincie Utrecht: Judith Kreijne uit Amersfoort, Riky Dorrestein uit Hoogland en Roberta Haki uit Utrecht. Vanaf vandaag tot 4 november is het aan Nederland om te stemmen op Judith, Riky, Roberta en andere mooie mensen op www.izz.nl/mooimens. Op 9 november zal Anita Witzier in Central Studios te Utrecht de winnaar bekendmaken.

In de afgelopen weken zijn bijna 450 inzendingen binnengekomen van collega’s, vrienden en bekenden van mensen uit de zorg. De uiteindelijke 25 genomineerden zijn geselecteerd door de deskundige jury, die onder leiding staat van Lizelotte Smits, bestuurder CNV Publieke Zaak.

Judith Kreijne komt uit Amersfoort en werkt bij Philadelphia Zorg, de landelijke netwerkorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Tevens werkt ze als zelfstandige voorlichtster voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Ze werd opgegeven door Janneke Heijstek, die ook de HBO-opleiding Seksuologisch Hulpverlener volgde. Judith: ,,Judith heeft het initiatief genomen om een bedrijf op te richten: een webwinkel voor voorlichtingsmaterialen (www.edusex.nl).”

Riky uit Hoogland is een duizendpoot in vele opzichten. Als verpleegkundig specialist oncologie bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft zij zowel hart voor de zaak als hart voor haar patiënten. Niet alleen gaat zij door het vuur voor haar patiënten op de werkvloer, zij volgt ze ook in hun thuissituatie. Daarnaast levert Riky een actieve bijdrage aan haar vakgebied door deel te nemen aan het Palliatieteam Midden Nederland van het IKMN integraal kankercentrum. Ook draagt Riky haar kennis en kunde over.

 
 
Naar Pag 11
Vorig Art
Volgend Art
Print Pagina