Ga naar pagina
 
30-8-2007 Pagina 13 
Nieuwe afdeling Pinocchio Sliedrecht
SLIEDRECHT - Het is feest in de kledingwinkels Pinocchio aan de Kerkbuurt in Sliedrecht en de Peulenstraat in Hardinxveld-Giessendam. Dertig jaar geleden gingen de eerste kinderkleren over de toonbank. Rondom het jubileum worden veel activiteiten georganiseerd en breidt de winkel in Sliedrecht flink uit.

Door Jilke Tanis

,,Het begon allemaal dertig jaar geleden.” Adri den Hartog van Pinocchio denkt hardop terug aan de start. ,,We konden een pand overnemen van twee vriendinnen die in Hardinxveld-Giessendam een kledingzaak runden. We begonnen klein, elk jaar kregen we er een kledingmaat bij.” Ongeveer twintig jaar later ontdekt het houten poppetje met de uitschuifbare neus de buurgemeente. Er wordt een pand in Sliedrecht betrokken en een tweede kledingwinkel wordt gestart. Na vijf jaar is dit pand te klein en verhuist Pinocchio naar een nieuw pand, een paar winkels verderop. In de winkel, die voornamelijk kledingmerken als Mexx, Salty Dog, O’neill en Barbera Farber verkoopt, werken sindsdien vijf medewerkers, die zowel in Hardinxveld als in Sliedrecht in de winkel staan.

Nu Pinocchio dertig jaar bestaat, is het volgens Den Hartog tijd voor een opfrissing. Zo krijgt de winkel in Sliedrecht niet alleen een andere uitstraling, ook komt er een nieuwe afdeling bij. Vanaf 6 september zal er in de winkel aan de Kerkbuurt een speciale afdeling geopend zijn voor zwangere vrouwen en pasgeboren baby’s. Hier zijn onder andere positiekleding en houten speelgoed, zoals loopwagentjes, verkrijgbaar. ,,Wij willen ons op deze doelgroep richten omdat we daar veel toekomst in zien,” aldus Adri den Hartog. ,,Het is grappig om te zien dat er soms zwangere meiden in de winkel komen die we vroeger hier hebben aangekleed. Het is fijn als we ze zulke meiden nu weer van dienst kunnen zijn.” De speciale afdeling wordt van alle gemakken voorzien, zoals een koffie- en een babyhoek.

Hoewel de winkel in Hardinxveld een stuk kleiner is dan in Sliedrecht, blijft het jubileum daar ook niet onopgemerkt. Den Hartog benadrukt: ,,Pinocchio in Hardinxveld is zeker niet minder belangrijk dan Sliedrecht. Het is daar tenslotte allemaal begonnen!” Op 6, 7 en 8 september worden er zowel in Hardinxveld als in Sliedrecht allerlei activiteiten georganiseerd om de dertigste verjaardag van Pinocchio uitgebreid te vieren. Wat er precies gaat gebeuren, wordt volgende week in Het Kompas onthuld. Drie dagen voor de heropening wordt Pinocchio drie dagen gesloten om de laatste puntjes op de i te zetten voor de verbouwing.

 

Vergroot Foto

Pinocchio Sliedrecht krijgt een nieuwe frisse look, vanwege het 30-jarig jubileum.

Fotografie Richard van Hoek

 
Naar Pag 13
Vorig Art
Volgend Art
Print Pagina