Ga naar pagina

 
6-10-2011 Pagina 5 
Applicatie voor mobiele telefoon
‘Barneveldse Krant gaat met lezers mee’
BARNEVELD - De Barneveldse Krant lanceert vandaag een applicatie - afgekort ‘app’ - voor de iPhone en mobiele telefoons met het besturingssysteem Android.

De tijdelijk gratis applicatie wordt gelanceerd met de slogan ‘De Barneveldse Krant gaat nu altijd met u mee’. ,,Iedereen die de ‘app’ downloadt, heeft het lokale nieuws 24 uur per dag bij zich’’, zeggen adjunct-uitgever René Houweling van de Koninklijke BDU en Martijn Pater, die het project binnen de BDU begeleidt. ,,De BK-applicatie is een aanvulling op de krant en op onze veelbezochte nieuwssite barneveldsekrant.nl’’, benadrukt Houweling. ,,We spelen in op nieuwe digitale ontwikkelingen en willen onze abonnees bedienen met een zo compleet mogelijk pakket. Ter introductie is de ‘app’ de komende weken gratis en daarna alleen beschikbaar voor onze abonnees. Lezers die zelf geen ‘smartphone’ hebben, kunnen de ‘app’ bijvoorbeeld cadeau doen aan een kind of kleinkind.’’ ,,Daarmee bestaat een abonnement niet alleen uit een papieren krant, maar ook uit de eerder dit jaar succesvol geïntroduceerde Lezerspassie en nu dus de ‘app’ voor mobiele telefoons’’, licht de adjunct-uitgever toe. ,,We bieden onze lezers dus een compleet pakket.’’ Pater legt uit dat het nieuws op de hoofdpagina van de ‘app’ is onderverdeeld in vier categorieën: lokaal nieuws (gemeente Barneveld), 112-berichten, plaatselijk en regionaal sportnieuws en regionieuws uit de plaatsen rond de gemeente Barneveld. ,,Verder geeft de ‘app’ een overzicht van 112-meldingen, voetbaluitslagen en -standen in de regio Barneveld, binnen- en buitenlands nieuws en actuele lokale weersvoorspellingen.’’ De BK-applicatie is ontwikkeld in samenwerking met Beemway. ,,Ook dit bedrijf is in Barneveld gevestigd, we spreken dus met recht over een echt lokaal product’’, constateert Houweling.

Enthousiast

De ‘app’ is al enkele dagen te downloaden en dat nieuws werd al snel ontdekt en verspreid via sociale media als Twitter. ,,De eerste gebruikers zijn enthousiast’’, zegt Pater met gepaste trots. ,,We krijgen complimenten over de ,,professionele en frisse app’’. En er komen ook suggesties binnen voor verbeterpuntjes. Daarmee gaan we uiteraard aan de slag.’’ De redactie van de Barneveldse Krant is content met de mogelijkheid om het lokale en regionale nieuws nu ook via mobiele telefoons te kunnen verspreiden. Chef-redacteur Wim Vonk: ,,Dat geeft ons de mogelijkheid om onze lezers nog beter te bedienen en tegelijk een nieuwe doelgroep te bereiken.’’ De BK-applicatie wordt gelanceerd op de dag dat de Barneveldse Krant op de kop af 140 jaar bestaat. ,,Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij Gerrit Boonstra gaf 6 oktober 1871 de eerste Barneveldsche Courant uit’’, memoreert Houweling. ,,In die tijd een gedurfde stap. Het is natuurlijk prachtig dat we 140 jaar later in die geest meegaan met de tijd en met de nieuwste ontwikkelingen in medialand.’’

Tijdelijk gratis

De ‘app’ is tijdelijk door iedereen gratis te downloaden via de App Store (iPhone) en de Android Market. Door de bij dit artikel afgedrukte QR-codes met een ‘smartphone’ te scannen, is de BK-’app’ eenvoudig te vinden.

 

Vergroot Foto

René Houweling (links) en Martijn Pater van de Koninklijke BDU tonen de nieuwe BK-applicatie.

 
Naar Pag 5
Vorig Art
Volgend Art
Print Pagina