Ga naar pagina

 
8-5-2012 Pagina 8 
Rondleiding en pannenkoeken bij Appelse molen

Agenda

Dinsdag

Woudenberg

20.00 uur: gemeentehuis, vergadering raadscommissie

Woensdag

Woudenberg

18.30-19.30 uur: De Harmonie, inloopavond Fidelio

20.00-21.30 uur: De Schans, Alzheimer Café

Rondleiding en pannenkoeken bij Appelse molen

APPEL - Korenmolen De Hoop (De Appelse molen) is elke zaterdag gratis toegankelijk voor het publiek, maar zaterdag 12 mei biedt De Hoop vanwege Nationale Molendag een uitgebreider programma aan. De molen in buurtschap Appel bij Nijkerk is dan geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het molenaarsteam verzorgt rondleidingen en er worden dvd’s vertoond, pannenkoeken gebakken en er wordt vis gerookt.

Vanaf 12.00 uur is er de professionele verhalenverteller Abe de Verteller uit Amersfoort.

Zijn verhalen van de streek en van rondom de molen worden afgewisseld door de vrolijke muziek van het Keltisch Folkduo Gullane & De Jong uit Groningen.

De Appelse molen is lopend, fietsend en ook met de auto bereikbaar. Auto’s kunnen geparkeerd worden bij de nabijgelegen basisschool De Appelgaard aan de Barneveldseweg 182.

Koren Maranatha

en Candela zingen

samen in Renswoude

RENSWOUDE - Een koor van meer dan 130 zangers verzorgt zaterdag 12 mei in het Podium in Renswoude een concert. Gospelkoor Candela uit Renswoude treedt dan samen met het interkerkelijk koor Maranatha uit Doorn op.

,,Een unieke samenwerking van een gospelkoor, met een breed repertoire van ballads, up-tempo en Engelse liederen samen met een landelijk, interkerkelijk gemengd koor’’, meldt de organisatie. Het repertoire van Maranatha bestaat uit vierstemmige liederen over geloof in God, hoop op de wederkomst van Christus en liefde voor Israël.

De koren zingen zowel samen als alleen. Het concert begint om 19.30 uur, de entree bedraagt 5 euro. Kaarten zijn te koop bij leden van beide koren en Emté van Beek.

Oudercontactavond over dyslexie in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL - Balans afdeling Oostelijk Utrecht houdt dinsdagavond 22 mei, in samenwerking met Openbare Bibliotheek Scherpenzeel, een contactavond over dyslexie. Aanvang in De Breehoek is 20.00 uur. De toegang is gratis.Tijdens de bijeenkomst kunnen de aanwezigen met elkaar en met ervaringsdeskundige vrijwilligers van Balans ervaringen, tips en verhalen uitwisselen. Het gebruik van hulpmiddelen wordt uitgelegd, onder andere het werken met een Daisyspeler (voorlezen van boeken). Ook wordt er informatie gegeven over hoe en waar deze boeken besteld kunnen worden. Tijdens de avond wordt er ook aandacht besteed aan verschillende softwareproducten die kinderen met dyslexie kunnen ondersteunen. Voor informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Balans, afdeling Oostelijk Utrecht, via e-mailadres: w.e.doornenbal@planet.nl.

 
 
Naar Pag 8
Vorig Art
Volgend Art
Print Pagina